Moordenaar juwelier Sabbe nu toch vervolgd

Het Marokkaanse gerecht heeft op vraag van ons land een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de moordenaar van juwelier Eddy Sabbe uit Lede.

kscherpenberg

Op 28 oktober 2006 werd vrijgezel Eddy Sabbe in zijn juwelierszaak in het centrum van Lede overvallen en brutaal vermoord. De Brusselse gangster Mustapha Aazzani (23) werd kort na de feiten gearresteerd. Hij bekende dat hij de chauffeur was, maar dnaonderzoek bracht aan het licht dat hij wel degelijk in de zaak was geweest en dat hij dus een van de daders was.

Luxeleventje

Zijn kompaan Mohamed Hachem, die zo goed als zeker de dodelijke schoten loste, vluchtte samen met zijn moeder naar zijn geboorteland Marokko. Hij leidt er al drie jaar een luxeleventje in Essaada Beni Makada, een van de betere wijken van Tanger. Wellicht met de opbrengst van de roofmoord.

Het Marokkaanse gerecht liet Hachem in eerste instantie ongemoeid. Nu hebben de Marokkaanse autoriteiten officieel toch laten weten dat ze bereid zijn de strafrechtelijke vervolging tegen Mohamed Hachem over te nemen.

”Met andere woorden: de man zal in Marokko worden vervolgd voor de in ons land gepleegde feiten. Er zou al een onderzoeksrechter aangesteld zijn in Tanger en die heeft, naar we vernomen hebben, een aanhoudingsbevel uitgevaardigd”, zegt substituut Renzo Ottoy.

TG