Kerstmarkt in sfeer van Dickens

Dit weekend wordt Bilzen teruggeflitst naar het Engeland van de 19de eeuw. Twee dagen lang ademt het centrum de sfeer van de Victoriaanse tijd uit.

“We wilden eens wat anders dan een kerstmarkt waarvan je er dertien in een dozijn hebt. En zo kwamen we op het idee om Bilzen onder te dompelen in de tijd van Charles Dickens”, vertelt feestschepen Guy Swennen.

Je botst er op diverse acteurs die gekleed in historische kledij victoriaanse taferelen uitbeelden. Je ziet er onder meer dames en heren van stand, maar ook bedelaars, straatzangers, zeep- en koekjesventers uit de tijd van Charles Dickens. “We kunnen een beroep doen op een honderdtal vrijwilligers om de Dickenssfeer tot leven te brengen. Gehuld in typische klederdracht zingen ze kerstliedjes, bereiden ze lekkere hapjes en schenken ze hartverwarmende drankjes.” Een vijftal acteurs en drie muzikanten brengen om het half uur het bekende Dickensverhaal ‘A Christmas Carol’ tot leven. Een uitgelezen kans om met de legendarische, vrekkige Ebenezer Scrooge kennis te maken.

Ook de Bilzense middenstand doet mee en trakteert de bezoekers op hapjes en drankjes. Zondag komt bovendien de kerstman op bezoek. Kooplustigen kunnen zich ook op zondag uitleven. Vanaf 13 uur gaan de winkels open. Daarnaast zal ook de Bilzense stadsfotograaf aanwezig zijn. Bij hem kan je gratis op de foto.

ErSm


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio