Estafette nodigt inwoners uit op nieuwjaarsreceptie

In Genk hebben ze een originele manier bedacht om inwoners uit te nodigen op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de stad: honderd Genkenaren krijgen een estafettestok in handen die ze moeten doorgeven aan andere Genkenaars. Daarin zit een uitnodiging waarop ze hun naam moeten invullen en die ze dan weer moeten doorgeven aan een andere stadsgenoot.

“Het is vooral de bedoeling zoveel mogelijk mensen warm te maken voor ons nieuwjaarsfeest”, zegt schepen van Communicatie Wim Dries. “De voorgaande jaren waren er telkens zo’n 3.000 mensen. We hebben gemerkt dat veelal dezelfde mensen terugkomen. En dat is een goede zaak. Maar we willen dit maal ook meer mensen zien die we normaal niet op zulke evenementen tegenkomen. We denken dat zo’n estafettestok daarin kan bijdragen. Als zo’n stok wordt doorgegeven kan die de raarste kronkels maken bij de bevolking.”

Tien

Gisteren gaven honderd Genkenaren alvast het startschot. Tot twee januari zullen de estafettestokken Genkse middens doorkruisen. Dries: “De stokken worden weer verzameld tijdens het nieuwjaarsevenement. De stok met de lijst met de meeste namen wint. Dat wil zeggen dat alle mensen van wie de naam op de lijst staat, een attentie krijgen.” Dat de stad dit jaar nog meer mensen op de been wil krijgen voor het jaarlijkse nieuwjaarsfeest is volgens Dries niet toevallig. “Het feest staat in het teken van drie maal tien: We zijn dan in 2010, Genk is dan tien jaar stad en heeft dan ook een tiende burgemeester.”

Bonnetjes

Het feest mag dan wel bestemd zijn voor Genkenaars, Wim Dries maakt zich geen illusies dat ook inwoners van andere gemeenten aanwezig zullen zijn. “Die mensen zijn uiteraard ook welkom. Maar het zijn de inwoners van Genk die op die dag bonnetjes in de bieb kunnen afhalen waarvoor ze drankjes en hapjes kunnen krijgen. Niet-Genkenaars zullen er voor moeten betalen.”

Chris NELIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio