Boete voor werkloze die werkt in winkel van dochter

Een 60-jarige Tongenaar is door de strafrechter uit zijn stad veroordeeld tot 1.650 euro boete omdat hij als werkloze, die daarvoor ook een uitkering kreeg, toch de handen uit de mouwen stak in een antiekwinkel. Die winkel stond op naam van zijn dochter, die een voltijdse job uitoefent in Brussel.

In februari dit jaar trof de RVA-inspectie de man samen met zijn vrouw aan in de zaak, die alleen in het weekend geopend is. Volgens de Tongenaar hadden zij de winkel uitzonderlijk zelf geopend, omdat zijn dochter die zaterdag zelf later moest werken dan gepland. Ook de dochter stelde dat haar vader normaal niet werkt in de winkel, maar alleen klanten van aan de antiekmarkt naar de winkel leidt.

De rechter achtte hem toch schuldig aan het combineren van een werkloosheidsuitkering met werk in de winkel. Zo werd de vader door klanten aangewezen als contactpersoon, en heeft de man zelf ook 30 jaar ervaring in de winkel. Bovendien gelooft de rechter niet dat de dochter in staat is om in anderhalve dag in het weekend een antiekshop te runnen.

PeC


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio