Loodts had ruzie met vader over sms’jes in nacht oudermoord

Philippe Loodts (34) heeft enkele uren voordat hij zijn ouders zou vermoorden nog ruzie gemaakt met zijn vader die zich opwond over zijn ochtendlijke sms’jes aan zijn vriendin. Zijn vader dreigde hem het huis te gooien.

ssimons

Philippe was die vrijdagochtend, rond de klok van vier, nog drukdoende met het sturen van sms’jes aan zijn vriendin uit Schoten. Hij kende het meisje nog niet zo lang. Zijn vader werd wakker van de aanhoudende geluidjes – vader en zoon leefden al enige tijd op gespannen voet – en sprak hem erover aan.

Ruzie

Het kwam tot een hoogoplopende ruzie waarna de vader opnieuw zijn bed opzocht, Philippe bleef in bed liggen. Rond zeven uur stond hij op en hoorde hij zijn ouders in de slaapkamer nog kibbelen over hem. Dat zou voor hem de spreekwoordelijke druppel geweest zijn. Hij trok naar de zolder om een blok hout te halen en sloeg vader Francis en moeder Jacqueline Vandebriel het hoofd in.

Verraden

Zijn eerste uitleg: inbrekers waren zondag het huis binnengedrongen en hadden zijn ouders vermoord. Toen hij geconfronteerd werd met het feit dat zijn ouders al van vrijdagochtend dood waren en dat hij zijn broer had verteld dat zij een weekendje weg waren, wist Philippe dat hij zichzelf had verraden en ging hij tot bekentenissen over.

Nancy VANDEBROEK