Club Brugge overwintert Europees na 1-0 zege tegen Toulouse

In de Europa League heeft Club Brugge woensdagavond in extremis een 1-0 zege behaald tegen het Franse Toulouse. Club is zo zeker van een plek in de zestiende finales én Europese overwintering.

ssimons

Brugge wist op voorhand dat het aan een gelijkspel voldoende had om door te stoten. In de eerste helft werd er niet gescoord. Op een moeilijk bespeelbaar veld viel er veel balverlies te noteren. Een keer moest doelman Stijn Stijnen een goede redding uit de mouwen schudden.

Ook in de tweede helft bleef het tot de laatste minuut bibberen voor blauw-zwart. Perisic kon een paar goede kansen niet verzilveren en een bal van Toulouse ging gevaarlijk voorlangs. Maar in de toegevoegde tijd kon Perisic toch nog de weg naar de netten vinden en de bevrijdende 1-0 scoren.

Club is na Standard de tweede Belgische ploeg die Europees overwintert.

Bekijk hier de reacties van trainer Adrie Koster en Karl Geraerts:

Scheidsrechter: Moen (Noo).

CLUB BRUGGE: Stijnen, Donk, Hoefkens, Alcaraz, Klukowski, Odjidja, Geraerts, Blondel, Dirar (66' Vargas), Perisic, Kouemaha.

TOULOUSE: Valverde, Ebondo, Nounkeu, Fofana, M'Bengue, Capoue, Sissoko, Didot, Machado (82' Regattin), Tabanou (58' Braaten), Gignac.

Doelpunten: 93' Perisic 1-0.

Gele kaarten: Dirar, Ebondo.

Rode kaarten: Geen.