Cofinimmo koopt kantoren City Link en rusthuis Borgerhout

De beursgenoteerde vastgoedbevak Cofinimmo heeft het kantorencomplex City Link in Berchem gekocht. Daarnaast verwierf hij ook vier rusthuizen, waaronder dat van Borsbeekhof in Borgerhout.

jvangeyte

Voor het kantorencomplex City Link aan het station van Berchem betaalde Cofinimmo 11,12 miljoen euro in contanten. Daarvoor verwerft de bevak vier gebouwen met een gezamenlijke kantooroppervlakte van 27.108 m² en 587 parkeerplaatsen. De bevak was de koopverplichting al in april 2007 aangegaan.

De eigenlijke waarde van het complex wordt geraamd op 63,08 miljoen euro. Het verschil met de betaalde 11,12 miljoen euro wordt verklaard door de overname van de schuld die aan het project hangt.

Ondanks de bijzonder moeilijke huuromstandigheden is Cofinimmo erin geslaagd het gebouw reeds voor 86% te verhuren voor een gemiddelde looptijd van meer dan 9 jaar aan noemenswaardige huurders zoals Randstad Tempo Team, Mercator en Arcadis Gedas.

Rusthuizen

Naast City-Link verwierf Cofinimmo ook vier rusthuizen. Het gaat om Borsbeekhof in Borgerhout, Residence Le Colver in Ceroux-Mousty, Les Sittelles in Chastre en Les Charmilles in Sambreville.

De rusthuizen worden uitgebaat door de groep Senior Assist met wie Cofinimmo erfpachtovereenkomsten afsloot met een looptijd van 27 jaar.

JVG