Turks gezin uit Dilsen-Stokkem moet staat bijna 20.000 euro voor fraude

Een vrouw van Turkse afkomst heeft van de rechtbank van Tongeren een boete van 3.300 euro opgelegd gekregen. De 29-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem kreeg de boete omdat ze zich ten onrechte als gezinshoofd had opgegeven. Ook vijf andere leden van hetzelfde gezin waren eerder al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. De totale boete bedraagt maar liefst 19.800 euro.

fvranckx

De zes wonen in hetzelfde huis in Dilsen-Stokkem maar gaven zichzelf allemaal op als gezinshoofd. Daardoor kreeg elk van hen een verhoogde werkloosheidsuitkering of uitkering van de mutualiteit.

Een onderzoek van de inspectiediensten van de RVA wees uit dat niemand van de zes ooit "een redelijke termijn" in ons land werkte en dat ze zich met de hogere uitkeringen zelfs een woning hadden aangeschaft.

Eén van de gezinsleden verdedigde zich met het argument dat ze foute informatie van de vakbond had gekregen en dat de feiten evenzeer te wijten waren aan haar gebrekkige kennis van het Nederlands. Maar volgens de rechter heeft de RVA het gezin verschillende keren uitgenodigd om wat meer uitleg te geven over hun situatie en zijn ze daar nooit op ingegaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio