Finale Dwars door Vlaanderen flink pittiger

De finale van de Vlaamse wielerklassieker Dwars door Vlaanderen wordt pittiger. Dat meldt organisator Guy Delesie. De 65e editie gaat door op woensdag 24 maart.

kscherpenberg

Door de aanleg van een rotonde aan de Waregemse Zuidlaan, waar traditioneel de finish lag, moest Delesie op zoek naar een andere aankomstzone. "Deze ligt nu op de Verbindingsweg, eveneens in de nabijheid van het Regenboogstadion van eersteklasser Zulte-Waregem. Ook de aanloopstrook naar de eigenlijke finale kreeg een facelift."

"Vanuit startplaats Roeselare worden er nu eerst zo'n 105 kilometer afgewerkt op vlakke en brede wegen om dan met de Katteberg de eerste van 12 hellingen aan te snijden. Ook nieuw is dat de twee plaatselijke ronden wegvallen', gaat Delesie verder.

Van Impe

"Vanaf het Vossenhol, op 20 kilometer van de finish, gaat het richting Holstraat en Nokereberg. Vanaf deze laatste helling worden de zeven resterende kilometers afgelegd naar de Verbindingsweg om zo de 200 kilometer vol te maken. Met de Haaghoek en de Varenstraat hebben wij tevens ook twee bijkomende kasseizones. De finale van onze wedstrijd zal zo nog meer gekruid worden dan voorheen al het geval was."

Kevin Van Impe won dit jaar Dwars door Vlaanderen. Hij haalde het voor Niko Eeckhout en Tom Boonen.

De 12 hellingen: Katteberg (105 km), Leberg (116 km), Berendries (122 km), Valkenberg (127 km), Eikenberg (141 km), Knokteberg (159 km), Oude Kwaremont (163 km), Kalkhoveberg (165 km), Patersberg (167 km), Vossenhol (180 km), Holstraat (184 km), Nokereberg (193 km).