Wikipedia vraagt donaties aan surfers

Wie recent naar de online encyclopedie Wikipedia heeft gesurft, heeft het al gezien. Wikipedia vraagt de lezers om een boodschap van oprichter Jimmy Wales te lezen. De encyclopedie zit blijkbaar wat verlegen om geld, want Wales roept de surfers op om wat centjes te storten.

ikerremans

"Ik ben in 2001 met Wikipedia begonnen en in de afgelopen acht jaar heb ik me laten verbazen door de honderdduizenden vrijwilligers die mij hebben geholpen de grootste encyclopedie in de geschiedenis samen te stellen", begint Jimmy Wales zijn persoonlijke boodschap.

Gratis

"Wikipedia is geen commerciële website. Het is een gemeenschappelijk werk - niet alleen geschreven, maar ook bekostigd door mensen zoals u. We moeten Wikipedia beschermen."

"We willen Wikipedia gratis en reclamevrij houden. We willen Wikipedia open houden. We willen Wikipedia blijvend laten groeien, overal kennis verspreiden en iedereen aanmoedigen om mee te doen", aldus Wales.

De Wikimedia Foundation, de organisatie die opgericht is om Wikipedia te ondersteunen, heeft een begroting van zo'n 7 miljoen euro per jaar. Wales wil nu graag wat extra euro's in de kassa krijgen.

"Ik vraag uw hulp, zodat we ons werk kunnen voortzetten. Stelt u zich een wereld voor waarin iedereen op aarde vrije toegang heeft tot alle menselijke kennis. Dat is ons doel. En met uw hulp zullen we dat doel bereiken. Dank u voor uw bezoek aan Wikipedia. U maakt er deel van uit: doneer alstublieft vandaag."