Spanje beste voetballand van 2009

België sluit 2009 af op de 66ste plaats op de FIFA-ranglijst. Europees kampioen Spanje was ook afgelopen jaar het beste voetballand ter wereld.

jrosquin

Spanje wordt op de hielen gezeten door Brazilië, maar de Spanjaarden hebben de titel van beste voetballand van het jaar niet gestolen. De EK-winnaars wonnen immers 15 van hun 16 wedstrijden. Enkel de Verenigde Staten wisten van Spanje te winnen. Dat gebeurde in de halve finale van de Confederations Cup, die gewonnen werd door de Brazilianen.

Voorts verandert er niets aan de top 10 in vergelijking met november. Nederland, Italië en Portugal staan respectievelijk op drie, vier en vijf.

België 66ste

België beëindigt het jaar op een beschamende 66ste plaats. Daarmee zakte ons land twee plaatsen in vergelijking met november. Een jaar geleden stond België nog op plaats 54.

De meest opmerkelijke winst werd dit jaar gemaakt door Algerije. Het Noord-Afrikaanse land plaatste zich voor het eerst sinds 24 jaar voor het WK en dat vertaalde zich in een winst van 38 plaatsen. Algerije sluit 2009 af op een 26ste plaats.