"De Crem naar vakantieparadijs op kosten belastingbetaler"

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) ligt nog maar eens onder vuur. Deze keer verwijt kamerlid David Geerts (sp.a) hem vakantie te nemen op kosten van de belastingbetaler.

kscherpenberg

In het Allerheiligenweekend vloog De Crem met een klein militair vliegtuigje naar de Seychellen. Hij had er een onderhoud met de politieke leiders van de paradijselijke eilandengroep.

Hervorming leger

Eveneens bezocht hij er het Belgische fregat Louise-Marie. Wat Geerts echter stoort, is dat De Crem voor een verblijf in een peperduur hotel, 600 euro per nacht per persoon, koos.

Geerts rekende uit dat de hele trip 50.000 euro kostte. 25.000 euro voor de vlucht, met tussenstop in Saudi-Arabië, en 25.000 euro voor de overnachtingen. "Volgens mij hebben hij en zijn gezelschap gewoon vakantie genomen op kosten van de belastingbetaler", aldus Geerts, die het gedrag van De Crem als "ronduit onaanvaardbaar" bestempelt, want de man is toch maar bezig met een hervorming van het leger.

Het kabinet van De Crem reageert verontwaardigd op de kritiek. "In dat soort landen zijn de gewone hotels niet geschikt voor een westerling. We kunnen de minister toch niet te slapen leggen in een driesterrenhotel?". Bovendien zou het bezoek van de minister aan de Louise-Marie de sleur hebben gebroken voor de bemanning.

Meer over Pieter De Crem