Yanina Wickmayer is sportfiguur van provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen heeft gisteren Yanina Wickmayer verkozen tot Sportfiguur van 2009. Zij volgt hiermee olympisch kampioene Tia Hellebaut op. Voor de 20-jarige tennisster betekende de prijs een heuse opsteker na alle heisa van de voorbije weken.

ikerremans

Dinsdag nog besloot de Vlaamse Gemeenschap in beroep te gaan tegen het maandag in kort geding gevelde vonnis. Door dit vonnis werd de straf van Wickmayer en Malisse – een jaar schorsing wegens problemen met de where-abouts - opgeschort.

ITF

Volgens de Vlaamse Gemeenschap wordt hiermee het Vlaams dopingbeleid op de helling gezet. Van de Internationale Tennisfederatie ITF mag Wickmayer wel terug tennissen.

Lees ook: Yanina Wickmayer mag ook weer tennissen van ITF

Het puikje van de Antwerpse sportwereld zakte intussen wel naar de Turnhoutse Warande af om de prijsuitreiking – intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse afspraak - bij te wonen.

US Open

Veel atleten met naam en faam gaven present. Daarbij ex-wereldkampioenen als Joël Smets (motorcross), Paul Herijgers (veldrijden), Raymond Ceulemans en Ludo Dielis (biljarten) maar ook voormalige Rode Duivels als Julien Cools, Erwin Vandenbergh en Jean-Marie Pfaff.

Zij zagen hoe uiteindelijk Wickmayer bekroond werd voor haar halve finale op de US Open en WTA-titels in Estoril en Linz. Snowboarder Seppe Smits kreeg de prijs van meest beloftevolle jongere overhandigd, de Life Time Achievement Award werd postuum toegekend aan Fons Brydenbach.

GVDL