Bewegende kersttaferelen op raadhuis in Lommel

Gisteravond heeft de stad Lommel voor het eerst het sluitstuk van haar sfeervolle kerstdecoratie in het centrum getoond.

Het gaat om een filmprojectie met bewegende kersttaferelen tegen het raadhuis op het marktplein, met bijpassende muziek. Nog tot 2 januari is die dagelijks te bekijken.

“We projecteren gedurende 14 dagen filmfragmenten van zowat 20 minuten in de kerstsfeer op de voorzijde van het raadhuis. De projectie is helemaal op maat van dat gebouw gemaakt. Er is met elk detail rekening gehouden”, zegt schepen van centrummanagement Geert Jansen. “De projectie zal telkens tussen 17 uur en middernacht te zien zijn. Voorts kunnen de mensen nog over een 4,5 kilometer lange rode loper, en zijn het centrum en De Singel versierd met 25 kerstpiramides en 85 guirlandes met led-lichtjes.”

Uniek

“Zo’n grote en gedetailleerde projectie is nog nooit eerder in België gerealiseerd”, zegt Joris Corthout van de firma Prismax. Dat is het bedrijf dat ook de kerstprojectie op de Brusselse grote markt voor zijn rekening neemt. “De videoprojectie kost 14.000 euro”, vertelt de schepen nog. “Toerisme Lommel en enkele sponsors betalen alles.”

CL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio