Leerlingen oefenen busevacuatie

Leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO) campus De Wissel hebben gisteren een evacuatie geoefend met de bus waarmee ze naar school gaan.

p>“Omdat het aantal leerlingen dat met de bus naar school komt stijgt, willen we busbegeleiders opleiden zodat de kinderen leren wat te doen in een noodsituatie”, zegt directrice Erna Jordens (44). De school werkt samen met het FCBO, een organisatie die opleidingen over busvervoer aanreikt. Het is de eerste keer dat begeleiders en leerlingen van het BuSO-onderwijs samen een oefening uitvoeren.

“In onze school komen negen op de tien leerlingen met de bus naar school. Omdat we zowel voor onderwijs als opvoeding instaan, vinden we het belangrijk om de verkeersproblematiek aan bod te laten komen”, zegt directrice Erna Jordens. De Wissel heeft leerlingen die psychisch, verstandelijk of sociaal minderbedeeld zijn.

“Voor die jongeren zijn praktijklessen belangrijk, en daarom houden we een evacuatieoefening. Het FCBO leidt de busbegeleiders en leerkrachten nu voor de allereerste keer op.”

Eef COOLEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio