Studenten krijgen studiebonus van 250 euro van de stad

Maar liefst 121 jongeren komen in aanmerking voor de studiebonus van de stad. In juni besliste de gemeenteraad dat jongeren die na het middelbaar verder studeren en daarbij slagen in hun eerste jaar, een bonus krijgen.

Jongeren die slaagden voor hun herexamens, komen in aanmerking voor de bonus.

Schepen Schurgers (sp.a): “In de begroting was 30.000 euro uitgetrokken voor dit initiatief. We gingen ervan uit dat 60 jongeren zouden slagen. Dat zou een studiebonus van elk 500 euro betekenen. Nu het er meer zijn, moeten ze dat bedrag delen, wat neerkomt op 247,93 euro. Doel is jongeren te stimuleren om verder te studeren. We doen dit alleen voor het eerste jaar hoger onderwijs. Nu studeert 53 procent van onze jongeren verder. We willen dat cijfer optrekken. Na twee jaar evalueren we of we de bonus verhogen, verlagen of afschaffen.”

“We zijn tevreden dat in het eerste jaar dat de bonus wordt uitgedeeld, al meteen 121 jongeren slagen. We weten dat ze extra hun best gedaan hebben omdat een financiële tegemoetkoming altijd welkom is voor het aankopen van schoolboeken, het betalen van de huur van de studieflat of andere onkosten.”

MMD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio