Zestien rolstoelfietsen voor bewoners Ter Heide

Met de nodige vreugde-kreten en een feestje hebben de bewoners van begeleidingscentrum Ter Heide in Zonhoven gisteren zestien speciale rolstoelfietsen – waarde 100.000 euro - in gebruik genomen.

De fietsen zijn een cadeautje van de vzw ‘Fietsplezier voor iedereen’, waarin familieleden van kinderen met een handicap verenigd zijn. De voorbije twee jaar zamelde de vzw via allerlei wegen 100.000 euro in. Met de financiële hulp van 170 handelaars liep bijvoorbeeld de strip ‘Fietsplezier voor Roelie’ van de persen. “Maar ook verenigingen, serviceclubs en scholen hebben acties georganiseerd en geld ingezameld”, zegt Bart Hiemeleers.

Duur

Dure dingen overigens, die rolstoelfietsen. “Je mag toch rekenen op 6.000 euro per stuk”, weet Hiemeleers. “De fietsen zijn uitgerust met een elektrische motor. Dat maakt het trappen voor de begeleiders makkelijker. Mensen met een handicap kunnen zowel passief als actief meefietsen.”

Intussen is bij Ter Heide ook een speciale vrijwilligerswerking opgestart. “Een tiental vrijwilligers komt regelmatig met de gasten fietsen. In de toekomst gaan dat er nog meer worden.”

Overigens, niet alleen bij Ter Heide in Zonhoven wordt er gefietst. Ook bij de vestigingen in Genk, Borgloon en Tongeren komen een aantal van de 16 rolstoelfietsen terecht. Ook voor de toekomst heeft de vzw nog plannen. Bedoeling is om nu voor Home Fabiola een tiental rolstoelfietsen aan te kopen. “Zodat ouders en hun gehandicapte kinderen ook op vakantie fietsplezier kunnen beleven”, zegt Paula Claes.

JRD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio