“Ik ben die diefstallen beu”

Emin Bilir (48) van taverne Donks Genoegen aan de Grote Baanin Herk-de-Stad heeft er genoeg van: tijdens de nacht van maandag op dinsdag kreeg hij al voor de derde keer dieven over de vloer.

“Drie keer gebeurde de inbraak op dezelfde manier. Twee huizen verderop kreeg frituur-restaurant Iris voor de tweede keer ongewenst bezoek en vorige keer ook een echtpaar oudere buren. Volgende keer zal ik mijn eigendom zelf verdedigen.”

“Dinsdagochtend kwam ik rond 00.30 uur thuis en in mijn taverne was het opmerkelijk fris”, aldus Emin Bilir, die al vier jaar deze zaak naast café-dancing Macan uitbaat. “Ik zag dat de achterdeur open stond en dat mijn flatscreen verdwenen was. Die hing met zes schroeven vast en was gewoon uit de muur getrokken. Mijn bingo was met een koevoet opengebroken en al het kleingeld was verdwenen. Vorige keer zaten daar ook nog briefjes in, deze keer niet. Ook heel wat flessen met sterke drank en zowat 700 euro werden meegenomen. Ik belde dadelijk de politie en zij toonden me een foto van een verdachte. Zelf verdenk ik twee personen.”

Camera

“In november werd hier ingebroken op een maandag- en een dinsdagnacht, nu weer op maandagnacht en op precies dezelfde manier. De camera die in de taverne hing, hebben ze afgedraaid en meegenomen en er zijn blijkbaar ook geen getuigen. Jammer genoeg ben ik ook niet verzekerd tegen diefstal. Vorige keer vond ik de lege kassa terug in mijn tuin en was er 800 euro en wat kleingeld gestolen. Ik ben een eerlijke mens en heb maandelijks heel wat onkosten. De feestdagen zijn op komst, maar het is crisis. Ik zit hier soms alleen te wachten om vijf euro te verdienen. En die dief komt hier zomaar binnen, haalt alle kasten overhoop en gooit alles op de grond”, zegt Bilir.

Twee huizen verderop, bij frituur-restaurant Iris, maakten de dieven wat Red Bull en wijn buit. Maandag en dinsdag is deze zaak gesloten.

Koen LUTS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio