Bejaardentehuis plaatst alarm na inbraak

Dieven hebben ingebroken in de kantoren van bejaardentehuis De Bloemelingen op de Ringlaan in Zolder. Er werd cash geld meegenomen. Van de bewoners van het rusthuis werd niets gestolen.

“De dieven hebben drie ramen van evenveel bureaus op de benedenverdieping geforceerd om binnen te raken. De tussendeuren hebben ze niet opengekregen”, zegt directrice Sara Van Ende (32). “De dieven hebben cash geld gestolen uit onze kassa’s. Veel geld bewaren we hier niet, dus we begrijpen deze diefstal niet goed.”

De dieven zijn niet bij de kamers van de bewoners of tot aan de serviceflats geraakt. “Tussen de kamers en de bureaus is een stevige deur. En dan zijn er ook de verpleegkundigen die gedurende de nacht in de gangen langs de kamers lopen. De kans dat iets van de bewoners gestolen wordt, is klein. We hebben een alarmfirma gecontacteerd om alles nog meer te beveiligen”, zegt Van Ende.

De diefstal werd gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag tussen half 12 en 6 uur in de ochtend. Politie Heusden-Zolder deed dinsdagochtend de vaststellingen en onderzoekt de zaak.

ECo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio