Europese Ford-top dringt aan op spoed

De Europese Ford-top dringt aan op spoed bij de onderhandelingen op Ford Genk. Dat is gebleken na het bezoek van de toplui Ken Macfarlane en Nick Caton aan de fabriek. Normaal gezien beslist Ford eind januari of begin februari over de productie van de opvolger van de Mondeo.

Ken Macfarlane, die verantwoordelijk is voor alle Europese Ford-fabrieken en in die functie eigenlijk de baas van algemeen directeur Guy Martens, was gisteren op werkbezoek in Genk samen met personeelschef Nick Caton. Hij werd er bijgepraat over de stand van zaken bij de onderhandelingen over de productie van de opvolger van de Mondeo.

Zoals u gisteren in deze krant kon lezen, zit een akkoord tussen bonden en directie er dit jaar niet meer in. De onderhandelaars hebben in januari al enkele nieuwe data vastgelegd en tillen de gesprekken dus over de kerstvakantie.

Algemeen directeur Guy Martens had nochtans graag voor het einde van het jaar een akkoord op zak gehad maar het heeft niet mogen zijn. In principe beslist Ford eind januari of begin februari over de productie van de opvolger van de Mondeo. Het zijn voor Ford Genk de belangrijkste onderhandelingen ooit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio