Wickmayer en Malisse mogen weer tennissen

De schorsing van Yanina Wickmayer en Xavier Malisse moet worden opgeschort. De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft de klacht van de tennissers gegrond verklaard. Ze mogen voorlopig weer tennissen. "Dit is het mooiste kerstcadeau dat ik kon indenken", aldus Wickmayer.

wverhaert

De Deurnese en de Kortrijkzaan werden op 5 november door het Vlaamse Dopingtribunaal voor een jaar geschorst omdat ze tot drie keer toe hun whereabouts niet correct hadden opgegeven. Malisse miste bovendien nog een dopingcontrole.

Kritiek

De advocaat van de verdediging had in zijn pleidooi kritiek op de beperkte beroepsmogelijkheden. Bovendien zei de verdediging noch het systeem van de verblijfsgegevens, noch de strafmaat proportioneel te vinden.

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel legde maandag een verbod op om de beslissing van Vlaamse Dopingtribunaal uit te voeren, op basis van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Het Vlaams Doping Tribunaal neemt akte van de beslissing, maar benadrukt dat "het slechts om een voorlopige maatregel gaat".

Australian Open?

Yanina Wickmayer en Xavier Malisse konden zich door de schorsing niet inschrijven voor de Australian Open. Aangezien de inschrijvingstermijn voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar vorige week afliep, is het nu maar de vraag of de organisatoren Malisse en Wickmayer zullen toelaten. Wickmayer: "We moeten nog kijken wat er mogelijk is. Dat wordt de komende dagen duidelijk."

Auckland

De 20-jarige Wickmayer krijgt alvast een uitnodiging van de organisatoren van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Dat toernooi gaat op 4 januari van start.

Lees ook: Clijsters: "Schorsing Xavier en Yanina uitzonderlijk streng" Lees ook: Wickmayer kwaad over blooper Muyters

Bekijk de reportage van vtm:

Meer over Xavier Malisse