Moeder die kinderen vermoordde gaat in beroep tegen internering

Chantal L. gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer in Antwerpen om haar te interneren. De vrouw uit Kapellen bracht haar twee kinderen om het leven en probeerde vervolgens zelfmoord te plegen.

wverhaert

L. verstikte op 25 augustus 2008 haar kinderen Marcel (2) en Julie (4) met een kussen. Ze probeerde vervolgens zelfmoord te plegen door uit het raam te springen van hun villa aan de Kapellenboslei, maar het bleef echter bij enkele breuken.

Als verklaring voor haar wanhoopsdaad gaf L. relationele problemen op. Haar man kon het verlies van zijn twee kinderen niet verwerken en maakte even later een einde aan zijn leven.

Ontoerekeningsvatbaar

L. werd door een college van gerechtspsychiaters ontoerekeningsvatbaar verklaard. Uit de tegenexpertise die gedaan werd in opdracht van haar advocaten bleek dat de vrouw inderdaad ontoerekeningsvatbaar was, maar enkel op het moment van de dramatische feiten.

Het college van gerechtspsychiaters bleef echter vasthouden aan de eigen conclusie, waarop de raadkamer besliste dat L. geïnterneerd moet worden.