Publiek rijdt in één dag met bus langs drie theatervoorstellingen

Een publiek dat samen met een theatergezelschap op tournee gaat. Dat was gisteren voor één dag het geval tijdens een heuse marathon waarbij 120 toeschouwers genoten van een vervolgverhaal in drie delen die aansluitend werden opgevoerd in theaters in Neerpelt, Overpelt en Lommel.

ksleurs

Om het vervolg te kennen, moest het publiek dus de bus op. Achteraf was er niets dan lof voor het Gentse gezelschap Ultima Thule.

Met een onbestemde zondagochtendblik arriveren de eerste toeschouwers rond 11 uur in het Dommelhof voor de eerste etappe. De acteurs drijven hen vol enthousiasme de zaal in, de start van een lange theaterzit.

“De drie voorstellingen achter elkaar spelen, is niet uitzonderlijkmaar in één dag in evenveel verschillende theaters is dat zeker wél”, vertelt regisseur en schrijver Wim De Wulf. “Dit vergde wel wat voorbereiding. In mei ben ik almet een technicus op de drie locaties gaan kijken. Prachtige zalen, dus kwamhet erop aan omeen goedeplanningopte stellen.Niets stondeenvlot verloop dan nog in de weg.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio