Schepen (sp.a) zet stap opzij na ongeval

Sp.a-voorzitter Danny Deneuker en schepen Rudi Deroulou hebben in onderling overleg beslist dat Deroulou zijn mandaat als schepen onmiddellijk ter beschikking stelt van de partij.

ksleurs

In afwachting wordt Deroulou gemeenteraadslid. De aanleiding is een ongeval met stoffelijke schade op 29 november. Na de klap verklaarde de schepen dat hij de bestuurder van de auto was en niet zijn zoon. Anonieme getuigen verklaarden echter dat zoon Deroulou het ongeval veroorzaakte en door de vader in bescherming genomen werd. De schepen blies daarbij ook nog positief tijdens de alcoholcontrole.

“Dit en de mediabelangstelling veroorzaakten een persoonlijke druk en kunnen bij de bevolking een indruk van niet-gelijke behandeling geven. Vandaar de beslissing tot voorlopig aftreden”, zegt fractieleider Danny Deneuker.

Beiden hopen hierdoor de sereniteit van het onderzoek te waarborgen. Van zodra er duidelijkheid is over de gerechtelijke afhandeling van het dossier zal de sp.a-fractie een definitief standpunt innemen. Op 1 januari doet overigens Omer Vanderbeeken zijn intrede in het schepencollege, in opvolging van Jean Sente.

Dat gebeurt volgens afspraken die gemaakt zijn in 2007. “Door het ontslag van Deroulou zal de sp.a-fractie aan de gemeenteraad voorstellen dat hij wordt opgevolgd door aftredend schepen Sente, om op die manier de continuïteit in het schepencollege voort te zetten.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio