Vlaams Parlement debatteert donderdag over vervuiling Zenne

Donderdag wordt in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat gehouden over het stilleggen van het waterzuiveringsstation aan de Zenne.

wverhaert

Vorige week werd de alarmbel geluid over de sterke vervuiling van de Zenne als gevolg van het stilleggen van het grootste waterzuiveringsstation in ons land. De Brusselse minister van leefmilieu, Evelyne Huytebroeck, verklaarde toen nog dat er weinig aan de hand was.

Zenne

Ondertussen wordt het afvalwater van méér dan 1 miljoen inwoners ongezuiverd in de Zenne gestort, wat tot ernstige milieuschade leidt. "Blijkbaar heeft de minister de zaak laten betijen waardoor alle inspanningen van de voorbije jaren om de Zenne en de omgeving hiervan opnieuw ‘gezond’ te maken op minder dan drie weken tijd volledig teniet zijn gedaan”, luidt het bij Open Vld.

De partij pleit daarom voor een onmiddellijk heropstarten van de waterzuivering. “Want elke dag dat er ongezuiverd water geloosd wordt, legt een nog zwaardere hypotheek op het ecosysteem van de Zenne en haar omgeving.”