Bod van 12,50 euro op aandelen Porthus

De Canadese groep Descartes wil de beursgenoteerde informaticagroep Porthus uit Lier inlijven. Hij heeft daarvoor 12,50 euro per aandeel voor. Dat is 20% meer dan de slotkoers van vrijdag op Euronext Brussel. De factuur om het hele bedrijf over te nemen, komt daardoor op 30 miljoen euro uit.

jvangeyte

Descartes stelt wel voorwaarden aan het bod. Zo zal het alleen plaatsvinden als Porthus erin slaagt om minstens 95% van de aandelen te verwerven. Een aantal aandeelhouders - onder wie Saffelberg en het volledige management - hebben zich alvast toe verbonden om in te schrijven.

De formele lancering van het bod zal in januari gebeuren. Descartes wil het tegen eind maart afonden.

Het bod wordt gesteund door het management en de raad van bestuur van Porthus. ING zal het begeleiden.

Porthus legt zich toe op het informatica-kundig beheren van goederenstromen. Descartes is in de zelfde branche actief en ziet in de overname een mogelijkheid om zijn positie in Europa te verstevigen.

JVG

waarmee organisaties complexe bedrijfsprocessen doorheen de supply chain kunnen beheren. Het bedrijf gebruikt innoverende technologieën zodat klanten met behulp van het netwerkplatform van Porthus met meerdere commerciële partners kunnen communiceren en zakendoen. Porthus ontwikkelt, host en beheert softwaretoepassingen op dit centraal multienterprise platform. Het bedrijf levert zijn Global Trade Management-oplossingen aan meer dan 1,000 ondernemingen in heel Europa en daarbuiten. Porthus heeft zijn hoofdkwartier in Lier, België en kantoren in Gent, België, Nederland en Slowakije. Meer informatie en recent nieuws vindt u op www.porthus.com.