De Lijn zorgt voor 400 BOB's tijdens oudejaarsnacht

Tijdens oudejaarsnacht gaat De Lijn 400 mensen inzetten om de feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. In sommige steden en gemeenten is het vervoer op 31 december zelfs helemaal gratis.

ikerremans

Volgens een onderzoek van vervoersmaatschappij De Lijn maakt 54 procent van de reizigers op 31 december gebruik van feestbussen of -tram om zelf een glaasje te veel te kunnen drinken. Vorig jaar waren dat nog 173.000 mensen.

Gratis

Voor 2,50 euro kan je tijdens oudejaarsavond en op nieuwjaarsdag een onbeperkt aantal ritten maken met de bussen en trams van De Lijn. Abonnees kunnen hun abonnement gebruiken en gewone vervoersbewijzen blijven geldig. Voor de actie zet de vervoersmaatschappij 400 vrijwilligers in.

Een aantal overheden zorgen er ook voor dat feestvierders gratis kunnen reizen. Zo betalen het Antwerpse provinciebestuur en 63 lokale overheden de kosten voor de feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht.

Dankzij de financiële steun van de stad Sint-Niklaas zijn de feestritten in het Waasland gratis. En ook in Limburg kunnen de inwoners van Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt en Peer een gratis vervoerbewijs afhalen.

Meer informatie daarover vind je op www.feestbussen.be.

Meer over De Lijn