Koen Crucke wordt weer even meneer Spaghetti

'Samson en Gert' bestaat twintig jaar en tijdens de kerstshows duikt daarom een oude en graag geziene bekende weer op. "Gert Verhulst wou dat ik er weer bij was", laat Koen 'Alberto' Crucke weten.

ikerremans

Vier jaar geleden, toen de opnames van de televisiesoap werden stopgezet, besliste Koen Crucke om ook tijdens de kerst- en zomershows niet meer in de roze kapperschort te kruipen.

Kussens

"Ik vond het welletjes, ik had er even genoeg van. De tijd was rijp voor nieuwe uitdagingen. Gert was triest om mijn beslissing. Maar hij bleef contact met me houden", vertelt Crucke in Het Nieuwsblad.

"Tijdens de persconferentie van 'The sound of music' in Antwerpen, kreeg ik weer een sms van Gert. Loetje, zo noemen we elkaar altijd, Samson bestaat twintig jaar. Zou je niet nog eens meedoen aan de kerstshow? En ik had er weer zin in. Ik heb trouwens nooit gezegd dat ik mijn kiel definitief aan de haak hing."

Zaterdag maakt de legendarische Alberto Vermicelli zijn rentree. Maar Koen Crucke heeft al lang niet meer het postuur van 'meneer Spaghetti'. "Ik speel hem met kussens. Hij moét dik zijn. Voor mezelf is het wel bizar. Ik word geconfronteerd met hoe ik vroeger was. Maar dat is ook goed nieuws. Dan besef ik dat ik me nu veel beter voel."