"Sarr, Dalmat en Nicaise vliegen naar B-kern bij Standard"

De kwalificatie voor de Europa League kon het nog even verdoezelen, maar de crisissfeer in Standard is weer springlevend na het beschamende thuisverlies tegen Roeselare. Niet alleen trainer Laszlo Bölöni staat ter discussie, ook kernspelers als Sarr, Dalmat en Nicaise kunnen wel eens gestraft worden voor de wanprestaties van de laatste weken.

jrosquin

Het lijkt een kwestie van uren of dagen te worden vooraleer Standardpreses Luciano D'Onofrio bekend zal maken dat coach Bölöni aan de deur wordt gezet. De spelersgroep heeft de Roemeense Hongaar laten vallen en dat zal hem mogelijk fataal worden.

Nog opmerkelijker is dat ook enkele belangrijke basisspelers ook wel het eens het gelag zouden kunnen betalen. Volgens Sporza-journalist Stef Wijnants zullen Mohamed Sarr (rechts), Wilfied Dalmat en Benjamin Nicaise (links) voor onbepaalde tijd naar de B-kern worden geplaatst. Dat vernam Wijnants uit goede bron.

Het drietal speelt, net als de rest van het team, de laatste weken onder hun niveau, maar bovenal zouden ze een slechte invloed hebben op de sfeer in de spelersgroep en dan vooral op de jongeren.

Lees ook: Raakt krediet van Bölöni op?