Obama geeft zichzelf 16 op 20

De Amerikaanse president Barack Obama is vrij tevreden over zichzelf. Hij vindt dat hij een B+, een 16 op 20, verdient voor zijn eerste 11 maanden in het Witte Huis.

ikerremans

Obama en zijn echtgenote Michelle zaten zondagavond op de sofa bij Oprah Winfrey. De presentatrice is zelf een grote aanhanger van de president, dus de sfeer was op zijn minst gemoedelijk.

B+

"Ik geef mezelf een B+ als gevolg van de zaken die nog niet gerealiseerd zijn. De hervorming van de gezondheidszorg is nog niet afgerond. Als die erdoor is, kunnen we van een A- spreken", vertelde Obama.

Een A+ was volgens de president niet aan de orde, want zijn regering heeft "de grootste waaier aan uitdagingen geërfd die een president het hoofd heeft moeten bieden sinds Franklin Delano Roosevelt".

Poppenhuis

Af en toe ging het ook over minder serieuze zaken. Zo vertelde first lady Michelle dat ze in haar jeugd altijd een poppenhuis cadeau wilde krijgen. Met haar echtgenoot heeft ze alvast geluk, want Obama liet weten dat hij altijd "meer geeft dan hij krijgt".

Bekijk hier een fragment uit de show van Oprah:

Meer over Barack Obama