Hannover slikt drie own goals in één match

De partij tussen Borussia Mönchengladbach en Hannover eindigde in een 5-3 thuiszege. Toch kon Hannover-trainer Andreas Bergmann zeggen dat zijn ploeg zes keer gescoord had. Dit grapje over de drie own-goals van Hannover werd door de fans niet in dank afgenomen.

ghouben

Woedend reageerden Hannover-supporters hun frustraties af op het station van Mönchengladbach en op de politie. Die werd geslagen, geschopt en met allerhande glaswerk bekogeld.

"Iedereen mag op doel schieten, maar ook in alle richtingen? Wordt hier iets geritseld?," vroeg iemand zich af op een supportersforum. "Telt de zege tegenwoordig niet meer, maar de wedquoteringen?".

Smile

Het gestuntel van een aantal Hannover-spelers is nooit vertoond. De eerste keer dat verdediger Haggui de bal achter zijn eigen doelman Fromlowitz werkt, kun je nog denken aan gebrekkige communicatie.

Het tweede eigen doelpunt van de Tunesische verdediger is verbijsterend: hij speelt veel te hard terug op Fromlowitz, die over de grond zwabbert en mistast. Dat had de Hannover-keeper ook al gedaan na een net zo harde terugspeelbal van de Ivoriaan Djakpa.

Wat doet Haggui, na zijn tweede schot op eigen doel? Hij lacht: "Omdat ik meteen wist dat Fromlowitz kansloos was" zou hij achteraf zeggen.

In een land dat in de ban is van het gokschandaal dat door het Europese voetbal kronkelt, stelt men zich nu hardop vragen. Borussia-manager Max Eberl oppert dat de Duitse voetbalbond het duel zou moeten onderzoeken. Eberl bedoelde het ironisch.

(Foto: Didier Ya Konan van Hannover, links, in duel met Dante van Borussia, ooit nog in dienst van Standard)