Ontdek welk type laatkomer jij bent

Te laat komen is vaak erg irriterend voor degene die op je wacht. Bovendien is het erg moeilijk voor dit soort mensen om hun leven om te gooien en punctueel te worden. Dat ontdekte de Amerikaanse psychologe Diana DeLonzor. Zij ontwikkelde 7 karakterschetsen van laatkomers.

mgeysmans

Goedprater

Dit soort mensen heeft altijd een reden voor zijn te laat komen. Meestal zijn het anderen die er volgens hem verantwoordelijk voor zijn dat hij te laat is.

Regelaar

Deze laatkomer heeft een overvolle agenda en probeert alles last minute nog te regelen. Hierdoor verliest hij de tijd uit het oog en komt hij meestal te laat op afspraken.

Deadlineliefhebber

Mensen die maar moeilijk in gang schieten als er geen druk op hen rust noemen we ook wel eens de deadlineliefhebber. Dit soort mensen probeert alles snel snel nog rond te krijgen, maar faalt daar vaak schromelijk in. Hierdoor verstrijkt zijn deadline en is hij steeds te laat.

Pleziermakers

Pleziermakers willen geen regels opgelegd krijgen. Ze vinden dat je moet genieten van het leven en dat kan enkel wanneer je kan doen en laten wat je zelf wil.

Rebels

Wanneer een afspraak als een verplichting overkomt, kan dat voor een rebels persoon al snel als bedreigend overkomen. Met zijn te laat komen probeert hij dan ook iedereen te irriteren die zich wel aan de regels houdt en meteen ook controle uit te oefenen over zijn eigen leven.

Verstrooid

Afleiding en vergeetachtigheid zorgen ervoor dat dit type van laatkomer simpelweg vergeet wanneer een afspraak doorgaat.

Ontwijken

Het ontwijkende type heeft snel schrik en probeert routines te ontwikkelen die hem goed doen voelen. Te laat komen is daar eentje van, en ze zullen daar dan ook krampachtig aan vasthouden.

Niet te missen