Het weer voor maandag 14 december.

Vanochtend om 8u vroor het in Kleine Brogel maar liefst -6.3°C. Ook elders in de provincie is het op vele plaatsen tot matige nachtvorst gekomen. Vanmiddag blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen. Het blijft droog met brede zonnige perioden.

rweytjens_fr

De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richting.

Dinsdagochtend kan het op vele plaatsen opnieuw matig vriezen met minima tussen -7°C in de Kempen en -5°C elders in Limburg. Overdag geraakt het kwik met moeite tot aan het vriespunt. Het blijft opnieuw droog met flink wat ruimte voor de zon. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Ook woensdag blijft het nog droog in Limburg. De minima liggen tussen -8 en -6°C en de maxima bereiken ongeveer 0°C. Er waait dan een zwakke wind uit het oosten.

Donderdag blijft het na een opnieuw erg koude nacht ook overdag overal lichtjes vriezen met maxima tussen -2 en -1°C. Bovendien zal er in de loop van de dag volgens het Europese weermodel ook enkele centimeters sneeuw vallen, al wil het Amerikaanse weermodel daar nog steeds niets van weten. Beide weermodellen zijn het daar nu al 3 dagen over oneens en nog steeds heeft er niemand kleur willen bekennen. Even afwachten dus.

Vrijdag blijft het koud met minima tussen -8 en -4, afhankelijk van de hoeveelheid bewolking. Overdag blijft het op de meeste plaatsen lichtjes vriezen. Het is dan overwegend droog met hier en daar misschien een paar sneeuwvlokjes.

Ook tijdens het weekend blijft het koud winterweer met toenemende sneeuwkansen. Voor begin volgende week is de situatie erg onzeker, maar momenteel lijkt de kans op een verzachting het grootst. De zou slechts nieuws betekenen voor de kansen op een Witte Kerst.

Ruben Weytjens

Vanwege mijn prille vaderschap verschijnen de updates de jongste dagen ietsje later dan u van me gewend bent maar in de loop van de week hoop ik het vertrouwde ritme terug op te pikken. Bedankt voor uw begrip.

Niet te missen