Will Tura zingt ‘Limburg Allein’

Zaterdagavond bracht Will Tura in de Ethias Arena de première van het ‘Onvergetelijk/Unforgettbale’-concert waarmee hij in het nieuwe jaar gaat touren. Omdat de moeder van zijn vrouw Jenny Limburgse is, sloot hij voor de gelegenheid af met ‘Limburg allein’. Dat kon niet kapot.

Will Tura - 69, maar niet versleten - stond in Hasselt op het podium met een 22 koppen sterke big band o.l.v. Steve Willaert. Hij had ook een gaste bij: Kim Buttafuocco, ‘Idool’-finaliste in 2007. Ze deed het voortreffelijk. Samen zongen ze het duet ‘Beeld van jou’ (‘The More I See You’).

Het concert viel uiteen in twee totaal verschillende delen. Voor de pauze bracht Tura elf nummers uit zijn jongste dubbelalbum ‘Onvergetelijk/Unforgettable’. De 4.500 toehoorders wisten er niet goed raad mee. Muzikaal viel er niks op te zeggen, maar de jazzy versie van standards en eigen nummers beantwoordde niet aan het verwachtingspatroon.

Toch had Will Tura er achteraf een goed gevoel bij: “Het hoeft niet altijd hollikidee te zijn. Je moet blijven vernieuwen en soms iets doen wat het publiek niet gewoon is. Als ik het nu niet durf, wanneer dan wel? Ik vond dat er aandacht en een goeie respons was. Daar was ik blij mee.”

Het beduidend langere tweede deel was een klassiek Tura-concert met een fraaie mix van enkele minder bekende nummers en vooral ouwe hits. Daar lustte de zaal natuurlijk pap van. ‘Heimwee naar huis’ en ‘Hemelsblauw’, in sourdine meegezongen, leverden mooie momenten op. Bij de medley ‘El Bandido/Draai dan 79.73.04/Mijn Winterroosje’ was het volle bak ambiance. Tura sloot af met een sterk ‘Hoop doet leven’, natuurlijk ‘Eenzaam zonder jou’ en toemaatje ‘Limburg allein’.

Dit was zijn enige groot concert in 2009. “We hebben hard gewerkt aan het nieuwe album, zodat er niet veel tijd meer overbleef”, legde hij uit, “maar half-januari beginnen we aan een tour met 26 voorstellingen. Ik kijk ernaar uit. Met een bigband op een podium staan, blijft in dit vak toch het mooiste wat er is.”

JV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio