“Ah, moeten we zelf op foto?”

“We staan al een paar keer op de foto. Gisterenavond nog was de fotograaf in Hees om de KVLV-dames te fotograferen”, vertelt Lizette Jeurissen.

Stadsfotograaf Tom Palmaers doorkruist al enkele weken het Demerstadje om op vraag van de stad zijn 30.000 stadsgenoten in beeld te brengen. Op de nieuwjaarsdrink van 3 januari krijgt iedereen gratis zijn of haar foto mee naar huis.

Het verenigingsleven gaat gretig op het aanbod in. De Bilzerse gezinnen hebben nog wat drempelvrees om op de foto te staan , zo blijkt. “Hoe, waar hangen die foto’s? Ah, we moeten zelf op de foto? Ook goed”, lacht Lizette Jeurissen wanneer ze met haar man, Jozef Vanloffelt, de harmoniezaal in Rosmeer binnenwandelt. Daar staat Tom met z’n mobiele fotostudio de inwoners van Hees en Rosmeer op te wachten.

Weerspiegeling

“We willen laten zien wie de Bilzenaren zijn en waarmee ze bezig zijn. Daarom wil de stad Bilzen al haar inwoners in beeld brengen. We willen zoveel mogelijk Bilzenaren op foto vereeuwigen”, vertelt coördinator citymarketing voor de stad Raf Loyen.

Fotograaf Tom Palmaers had wel al 45 minuten met de vingers staan draaien, voor het eerste koppel opdaagde. “Ik heb al meer dan 100 verenigingen voor de lens gehad. Maar de gezinnen laten het voorlopig afweten. In De Kimpel hadden we er 7. En hier loopt het ook al niet zo vlot. Misschien kunnen we tijdens de Dickens’ Dagen volgend weekend nog heel wat Bilzenaren overtuigen”, hoopt hij.

Website

Even later wandelen Wim Voncken, echtgenote Katja Oben en dochtertjes Sien en Lot zaal Eer en Deugd binnen. “We hebben net de shoot in De Kimpel gemist, maar wilden deze kans niet voorbij laten gaan. We weten dat Tom mooie foto’s maakt. En een leuke gezinsfoto is altijd fijn om te hebben.”

Dat vindt ook de familie Wouters uit Rosmeer. “Zijn wij de eerste inwoners uit Rosmeer? Tja, in Rosmeer zijn ze altijd wat later. Misschien hadden ze deze fotoshoots wat meer in de kijker moeten zetten. Iedereen wil toch een gratis familiefoto?”

Na de nieuwjaarsdrink kunnen inwoners de foto’s ook downloaden via de website van de stad.

Erik SMEYERS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio