Gemeentebestuur halveert kostprijs van pmd-zak

Vanaf 2010 voert Kortessem enkele nieuwe milieumaatregelen in.

Schepen Willy Claes (sp.a): “Wie recycleert, wordt in de watten gelegd. Het grofvuil wordt vanaf 2010 maandelijks op aanvraag ingezameld. De ophaling blijft gratis, ook al adviseert Limburg.net om 20 euro per ophaalbeurt te vragen. Een rol pmd-zakken zal voortaan maar 2,5 euro kosten. Tot nu was dit 5 euro, dus een prijsdaling met de helft. Wie pmd-afval naar het recyclagepark brengt, moet dit voortaan wel in een pmd-zak doen. De overblijvende kosten, aankoop huisvuilzakken en GFT-sticker, blijven ongewijzigd, ondanks de stijgende kosten.”

Grijze zak

De schepen benadrukt dat je door goed te recycleren en regelmatig het gratis containerpark te bezoeken de kosten voor huisvuilzakken beperkt. “Door groente-, fruit- en tuinafval te composteren kan je ook op de aankoop van een GFT-sticker besparen.”

Er zijn wel enkele wijzigingen rond de huisvuilophaling. Eenmalig moet u twee weken na elkaar de grijze zak aanbieden: op 31 december en 7 januari. Vanaf 2010 zal een ophaaldag die samenvalt met een feestdag niet meer ingehaald worden op de volgende werkdag maar op de eerstvolgende zaterdag. “In de zomervakantie merken we dat onze inwoners heel wat herstel- en/of aanpassingswerken uitvoeren aan hun huis. Het containerpark zal daarom extra uren open zijn tijdens de bouwvakantie: op donderdag- en vrijdagvoormiddag.”

FrCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio