Winkeliers doen goede zaken op eerste zondag van kerstshopping

Minstens 50.000 mensen zijn zondagnamiddag naar Hasselt afgezakt voor de eerste winkelzondag in de aanloop naar Kerstmis.

“In de binnenstad was er tussen 15 en 16 uur op sommige plaatsen zelfs geen doorkomen aan”, zegt schepen van Lokale Economie Carlo Gysens. “Vooral in de electrozaken, de parfumerieën en de speelgoedwinkels was het flink druk. Opvallend was dat heel wat mensen al druk op zoek bleken naar feestkleding en andere textielwaren. De eerste winterkoude zorgt er blijkbaar voor dat nogal wat mensen op jacht gaan naar een extra warme pull, sjaal of handschoenen. Voor de stad is de eerste winkelzondag van december alleszins beter geweest dan dezelfde zondag vorig jaar. De meeste winkeliers klokken dan ook af met beter gevulde kassa’s dan een jaar geleden.”

Volgens Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, zou de omzet in de meeste Belgische winkels licht - met 1 procent - gestegen zijn in vergelijking met 2008. “Een goeie zaak want de negatieve spiraal is daarmee gestopt en zelfs omgebogen. Crisis of niet, mensen beknibbelen niet op hun eindejaarsuitgaven.” Intussen wapenen de handelaars zich voor de volgende dagen en weekends. “Dan zijn de examens achter de rug en zullen ook de jongeren op zoek gaan naar pakjes.”

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio