Zulte-Waregem wint met 1-0 van Cercle na rodekaartenkermis

Zulte-Waregem heeft zichzelf naar de vijfde plaats in het klassement gehesen. De West-Vlamingen wonnen met 1-0 van Cercle Brugge, in een wedstrijd waar de scheidsrechter een hoofdrol in negatieve zin speelde.

jrosquin

De eerste helft was een aardig kijkstuk waarbij vooral Zulte-Waregem een aantal erg goede kansen niet in een doelpunt wist om te zetten. Zo werd de bal een aantal keer van de lijn geveegd en werd een goal van Nfor afgefloten wegens buitenspel.

De match werd echter ontsierd door twee vreemde rode kaarten op enkele minuten tijd. Iets voor het halfuur kreeg Serebrennikov een rode kaart voor een vrij onschuldige overtreding op Hyland.

Chevalier in rebound

Alsof hij wilde compenseren gaf scheidsrechter Boucat enkele minuten later een rode kaart aan D'Haene, die Iachtchouk onderuit takkelde.

Enkele minuten voor rusten vond Essevee uiteindelijk wel de weg naar het doel. Nfor mikte de bal van buiten de zestien meter op de vuisten van Verbist. De rebound werd binnengetikt door Chevalier.

Derde rood

Ook in de tweede helft waren er kansen over en weer, maar opnieuw waren enkele scheidsrechterlijke beslissingen de opvallendste feiten. Berrier kreeg tien minuten voor tijd rood voor natrappen op Iachtchouk. Het publiek begon in koor "amateur" te scanderen.

Aan de uitslag veranderde er niets meer waardoor Zulte-Waregem zich stevig in de top zes nestelt. Cercle Brugge blijft hangen op een dertiende plek.

Scheidsrechter: BOUCAT ZULTE WAREGEM: Bossut; Buysse, Colpaert, Dachelet, D'Haene, Berrier, Hyland (Taravel), Roelandts, Van Nieuwenhuyze, Chevalier, Nfor (Makiese) . CERCLE BRUGGE: Verbist; Cornelis, Evens, Gjuzelov, Kelhar (Boi en Boi door Claessens), Nyoni (Foley), Viane, Serebrennikov, Van Eenoo, Vidarsson, Iachtchouk. Doelpunten: 41' Chevalier. Gele kaarten: Van Nieuwenhuyze, Gjuzolev, Viane.

Rode kaarten

: D'Haene, Berrier, Serebrennikov.