Berlusconi langer in ziekenhuis na klap in gezicht

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi zal nog even in het ziekenhuis blijven na de aanval waar hij zondag het slachtoffer van was. Berlusconi houdt een gebroken neus, twee gebroken tanden en een gescheurde lip over aan de slag die hij zondag kreeg.

jrosquin

De Italiaanse premier raakte zondagavond gewond nadat hij gesproken had op een meeting in Milaan. Toen hij handtekeningen aan supporters aan het uitdelen was wierp een 42-jarige man hem een miniatuurversie van de Dom van Milaan in het aangezicht.

Psychiatrische patiënt

Op de televisiebeelden is te zien hoe het aangezicht van Berlusconi danig toegetakeld was. De Italiaanse premier bloedde aan zijn mond en keek erg verbouwereerd na de aanval. Hij klom nog op het dak van zijn wagen, schijnbaar om zich te richten tot zijn aanvaller.

De aanvaller was de 42-jarige Massimo Tartaglia, een man zonder strafblad, maar blijkbaar wel met een psychiatrisch verleden. Na zijn actie moest hij ontzet worden door de politie omdat de fans van Berlusconi hem wilden lynchen.

Uitgejouwd

Toen Berlusconi aankwam aan de plaats van de bijeenkomst werd hij al uitgefloten door tegenstanders. Berlusconi liet dat niet zomaar gebeuren en riep terug naar de opposanten dat "ze zich moesten schamen".

Kort daarop kwam het ook tot een opstootje tussen de amokmakers en de ordetroepen. De laatste weken is de sfeer tussen voor- en tegenstanders van Berlusconi erg grimmig geworden na een aantal anti-Berlusconibetogingen.

Berlusconi werd na de aanval meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij ook maandag nog zal blijven ter observatie. Minister Umberto Bossi van Lega Nord sprak al van een "terroristische daad".

Bekijk de tv-beelden via Youtube:

Meer over Silvio Berlusconi