Wat houdt vrouwen jong?

De nodige crèmes en een goede nachtrust kunnen wonderen doen voor je uitstraling, maar wist je dat er nog een hoop andere trucjes zijn om jonger te lijken?

mgeysmans

Jonge vrouwen die lijden aan overgewicht, zien er al snel een pak ouder uit omdat hun kaaklijn verdwijnt en hun huid meer gaat hangen. Het omgekeerde effect is echter merkbaar bij oudere vrouwen. Wanneer zij aan overgewicht lijden vult het vet hun rimpels op, waardoor ze er een pak jonger uitzien.

Vrouwen die lange tijd de anticonceptiepil blijven slikken, hebben over het algemeen meer kans op een jonger uiterlijk. Volgens onderzoekers komt dit door de stof oestrogeen. Deze zorgt ervoor dat de huidelasticiteit behouden blijft. Zo kan je gemiddeld 4 jaar jonger lijken dan je eigenlijk bent.

Antidepressiva maken je een pak ouder. Ze geven je een droevige uitstraling, waardoor de oogspieren verzwakken en er meer rimpels en verzakkingen opborrelen. Overmatig alcoholgebruik schaadt eveneens de huid en diens elasticiteit. Bovendien tast het de lever aan, waardoor deze minder collageen aanmaakt en er sneller rimpels en huidpigmentatie ontstaat. Wil je af en toe toch genieten van een glaasje alcohol? Kies dan voor rode wijn, deze zou een anti-verouderingseffect hebben.

Rokende vrouwen zien er gemiddeld 2.5 jaar ouder uit dan ze eigenlijk zijn, daarmee doen ze het zelfs nog slechter dan gescheiden vrouwen. De stress en het verdriet veroorzaakt door een scheiding maakt een vrouw gemiddeld 1.7 jaar ouder.

Niet te missen