Stijnen: "Advocaat beschouwt Duivels als een klusje"

Print
Stijnen: "Advocaat beschouwt Duivels als een klusje"

Stijnen: Advocaat beschouwt Duivels als een klusje

"Bondscoach Dick Advocaat minimaliseert de nationale ploeg." Dat zei Club Brugge-doelman en ex-Rode Duivel Stijn Stijnen in een uitgebreid interview met Sportweekend op Een.

Club Brugge-doelman Stijn Stijnen zei vlak na de aanstelling van Dick Advocaat tot bondscoach van de Rode Duivels voor onbepaalde tijd de nationale ploeg vaarwel. Nu de Kleine Generaal ook nog eens clubcoach is geworden bij AZ, reageert de goalie scherp.

Klusje

"Ik heb begrip voor de beslissingen die Advocaat genomen heeft bij de nationale ploeg", klonk het in Sportweekend.

"Alleen kom je nu tot de spijtige vaststelling dat hij dat allemaal zelf in de vuilnisbak gooit door de nationale ploeg als een klusje te beschouwen."

Respectloos

Stijnen noemt de keuze van Advocaat om AZ er een half jaar bij te nemen "respectloos". "Respectloos voor alle Belgen en de bond, die voor hem door het stof gaat. Het argument dat er maar één interland is in die periode, dat vind ik net het probleem. Staat onze nationale ploeg zo ver dat we maar één oefenmatch nodig hebben in 6 maanden?", aldus een harde Stijnen.

Stijnen vindt dat Advocaat zijn geloofwaardigheid kwijt is gespeeld, maar hoopt toch dat de Duivels goede resultaten zullen neerzetten en zich zullen plaatsen voor het EK 2012.

Ook de baas van de technische commissie bij de KBVB Philippe Collin kreeg een veeg uit de pan. Volgens Stijnen heeft die de keuze van Advocaat beïnvloed om oudere spelers als Timmy Simons en Stijnen aan de kant te zetten als Rode Duivel.