Het weer voor zondag 13 december

Vandaag blijft het droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima komen uit rond +2 of +3°C maar er waait een schrale noordoostenwind. Vanavond gaat het al snel overal vriezen.

Maandagochtend liggen de minima tussen -4 en -2°C.

rweytjens_fr

Overdag blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen. Het blijft opnieuw droog met zelfs brede zonnige perioden. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richting.

Dinsdag kan het in de vroege ochtend in de Kempen tot matige vorst komen. Elders in de provincie liggen de minima rond -4°C. Overdag geraakt het kwik met moeite tot aan het vriespunt. Het blijft droog met flink wat ruimte voor de zon. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Volgens de laatste weerkaarten blijft het ook woensdag nog droog in Limburg. In de ochtend vriest het op de meeste plaatsen matig en overdag komt de temperatuur niet of nauwelijks boven het vriespunt uit. Er waait een zwakke wind uit het oosten.

Donderdag bereikt ons nog koudere lucht waardoor de minima kunnen zakken naar waardes tussen -8°C in de Kempen en -5°C nabij stadskernen. Overdag blijft het overal vriezen met maxima tussen -3 en -1°C. Bovendien neemt dan volgens het Europese weermodel ook de kans op enkele centimeters sneeuw toe, al wil het Amerikaanse weermodel daar vanochtend niets van weten.

Vrijdag verscherpt de kou nog verder met minima in de Kempen dicht bij -10°C. Overdag wordt het niet warmer dan -3 tot -4°C. En als het kouder is dan normaal zeg ik het ook: deze waardes liggen zo'n 8°C onder het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

Ruben Weytjens

Vanwege mijn prille vaderschap verschijnen de updates de jongste dagen ietsje later dan u van me gewend bent maar in de loop van de week hoop ik het vertrouwde ritme terug op te pikken. Bedankt voor uw begrip.

Niet te missen