Antwerp Giants boeken vijfde zege op rij

In de hoogste klasse van het basketbal hebben de Antwerp Giants Oostende verslagen met 68-81. Voor de Antwerpenaars is het al de vijfde zege op rij.

kscherpenberg

Een klungelende kustploeg kon geen enkel moment de Antwerpenaars bedreigen. Meer zelfs, de Zeekapiteins kwamen in de hele wedstrijd nooit aan de leiding en blijven in woelige wateren dobberen. De Giants zetten met een vijfde overwinning op rij (Belgisch en Europees gemixt) netjes hun zegereeks verder.

Mosselen

Vanaf het eerste fluitsignaal toonden de roodhemden zich het best geïnspireerd. Twee bommen van Black en een tweepunter van Brown brachten de Giants in minder dan drie minuten 0-8 voorop. Na 2-12 hield de knap ingevallen Beghin (8 punten aan 100 % in 5 minuten) tegen zijn ex-club de kloof op eenzelfde diepte: 12-22.

Vroeg in het tweede kwart verbreedden de Giants het verschil van 17-22 naar 21-35. Een vierpunter van Black (Gill had hem geraakt bij zijn bom) prikkelde Pelle en Petrovic die met een 6-0-sprintje voor een 35-41-rustscore zorgden. In het derde wedstrijdschuifje herstelden Lojeski en Paunic meteen het evenwicht (41-41) maar twee bommen van Gay stuwden de stand naar 43-53.

Aan het halfuur leken de mosselen bij 52-66 aan wal voor de Giants. Oostende stroopte nog eens de mouwen (60-66) op maar Gay stopte met vijf punten persoonlijk de 8-0-rush: 60-71, een kloof die beslissend bleek: 68-81.

Gent blijft laatste

Gent - Pepinster haalde zelden een hoog niveau. De scores - niveau vrouwenbasket - vertelden veel. Bij rust stond het 26-23, na een tweede quarter waarin beide teams samen slechts 19 punten verzamelden. Omdat het gekrassel wederzijds was, bleef de spanning wel voortdurend in de kamp. Bosco driepunterde twee minuten voor inrukken naar 52-52. Bellin bracht Gent zelfs op voorsprong, maar Pepinster had het laatste woord: 55-56. Met deze nieuwe nipte nederlaag blijft Gent op de laatste plaats plakken, met alleen Aalstar nog in de buurt.

Charleroi liep vrijdagavond op het veld van zijn Henegouwse rivaal tegen een zware uppercut: 85-71. Door deze derde nederlaag verspelen Les Spirous hun koppositie aan Luik, dat eveneens vrijdag de betere was van Aalstar.