Lokeren haalt uit bij Moeskroen: 0-5

Lokeren werkte 'onder voorbehoud' de partij op Moeskroen af en liet dat ook op het wedstrijdblad optekenen. De epiloog van de Moeskroense soap lijkt nu wel heel dichtbij vermits de spelersgroep tot woensdag vrijaf krijgt. Dan zou het Moeskroense bestuur eindelijk met een definitief antwoord op de proppen komen.

kscherpenberg

Gevoetbald werd er gisteravond ook nog maar het werd éénrichtingsvoetbal. Janczyk opende al na zes minuten de score, de eerste Lokerense treffer onder coach Mathijssen. Ref Gumienny vergat voor de Henegouwers een penalty te fluiten na een duwfout op Deranja terwijl aan de overzijde Overmeire de paal viseerde. Halverwege de eerste periode verdubbelde Janczyk na een vrijschop van Mbayo de bezoekende bonus.

De veer van de Hurlus was definitief gebroken. Lestienne dreigde nog twee keer maar vlak voor rust gaf Janczyk met een mooi stiftertje Moeskroen de doodsteek.

Mathijssen naar tribune

Ook na de rust bleef de Moeskroense nooddefensie op een slappe koord dansen. Janczyk was dicht bij zijn vierde roos maar ploegmakker Carevic zorgde met een afgeweken schot voor de 0-4. Ref Gumienny stuurde nog Mathijssen naar de tribune. De thuisploeg zocht nog naar een eerreddend doelpunt maar de pogingen van Lestienne en Hovine leverden niets op. Doll kopte nog de forfaitcijfers op het bord terwijl Janczyk zijn applausvervanging kreeg. Een zesde treffer werd nog afgevlagd.

Of deze overwinning van Lokeren finaal iets zal opleveren, blijft de hamvraag. Mocht dit de laatste wedstrijd van Moeskroen in eerste klasse geweest zijn, was het in ieder geval een afscheid in mineur. En dit na de schitterende twaalf op twaalf dat Moeskroen de voorbije penibele maand onder Galjé had afgelegd!

(Philippe Bourez)

Scheidsrechter: Gumienny Toeschouwers: 2.100 MOESKROEN: Berthelin, Chantry, Teklak, Moreno, Mico, Ouali (68' Walasiak), Hovine, Diakité, Lestienne, François (78' Felix), Deranja (46' Schifano). LOKEREN: Lazic, Muharemovic, Doll, Strul, Ziv, Guye, Smajic (68' Malki), Mbayo, Overmeire, Carevic (78' Golan), Janczyk (79' Sokota). Doelpunten: 6', 25' en 42' Janczyk 0-1, 0-2, 0-3, 49' Carevic 0-4, 77' Doll 0-5. Gele kaarten: Mico (fout), Janczyk (fout), Lestienne (handspel).