Geen doelpunten in Germinal Beerschot - Charleroi

Voor de partij tegen Charleroi moest coach Jos Daerden zijn succesteam van de laatste weken op twee plaatsen wijzigen. Kurt Van Dooren keerde terug centraal in de verdediging in de plaats van de geschorste Philippe Clement en de jonge Keniaan Victor Wanyama mocht de geblesseerde Faris Haroun komen vervangen.

kscherpenberg

Wedstrijden tegen Charleroi, zowel uit als op het Kiel, waren voor Germinal Beerschot al meermaals link. Zo won Charleroi vorig seizoen nog op het Kiel met 1-2. De aanvangsfase van de wedstrijd liet vermoeden dat de thuisploeg het opnieuw onder de markt zou krijgen tegen een technisch vaardig Charleroi. De eerste dreiging kwam alleszins van Waalse kant.

Slordigheden

Christ schoot over, Habibou kon na slecht wegwerken van Pacovski slechts in extremis afgestopt worden door Van Dooren en een poging van Guedioura ging voorlangs. Na een misverstand tussen Mikulic en Wamfor kreeg Christ ook nog een kans voor de voeten. Germinal Beerschot had alle mogelijke moeite om de bal in de ploeg te houden, laat staan om tot vlotte combinaties te komen.

Te veel slordigheden ontsierden het samenspel. Een snel spelend en kort op de man spelend Charleroi overtroefde de thuisploeg op het middenveld, zodat de spitsen Dosunmu en Mac-Donald niet bereikt werden.

Derde plaats

Nadat het publiek zich achter het team zette, slaagde Germinal Beerschot er in, met de rust in zicht, om toch even voor gevaar te zorgen, maar de pogingen van Goor, Dosunmu en Mac-Donald werden telkens door een verdediger afgeweerd. Dan maar met 0-0 de rust in.

Wilde Germinal Beerschot de derde plaats in het klassement behouden, moest er dus gescoord worden. Met die opdracht stuurde Jos Daerden zijn ploeg opnieuw het terrein op. Zijn ploeg wijzigde hij nog niet. Dosunmu stak onmiddellijk de vlam aan de lont, maar zijn persoonlijke acties werd diep in het strafschopgebied afgestopt. Onmiddellijk daarna zette Mac-Donald zich door tot op de doellijn.

Zijn voorzet werd door Goor in één tijd naast de eerste paal getrapt. Aan de overkant maakte Théréau zich vrij, maar zijn poging over doel. Kansen kwamen er nu wel. Een hoekschop van Goor werd ingekopt, maar op lijn weggewerkt door een verdediger. Mikulic trapte de rebound van dichtbij onbesuisd over. Germinal Berschot dreef het tempo en druk op, maar een goed georganiseerd Charleroi hield stand. Meer nog, het bleef verzorgd voetballen op het middenveld, terwijl de aanvallers Théréau en Habibou voor dreiging bleven zorgen.

Haroun

De steriele druk van Germinal Beerschot mondde nog uit in een tussenkomst van Chabbert die inde voeten moest van Dosunmu. Even later kon De Decker met het hoofd net niet bij een vrijschop van Goor.

Het was duidelijk dat Germinal Beerschot het loopvermogen en de infiltraties van Faris Haroun miste. Met nog twintig minuten te spelen bracht Jos Daerden Daniël Cruz in voor verdedigende middenvelder Wim De Decker. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Om de beurt zorgden beide ploegen voor dreiging. Tijdens de slotfase was het vooral Charleroi dat via twee vrijschoppen en enkele hoekschoppen de spanning erin hield. Uiteindelijk wijzigde de stand niet en moest Germinal Beerschot zich tevreden stellen met een scoreloos gelijkspel. Een punt waarop Charleroi meer dan recht had en waar de thuisploeg niet veel mee opschiet.

Hugo FRET

Scheidsrechter: Barbry Geert. Toeschouwers: 9352 GERMINAL BEERSCHOT: Pacovski, M. Monteyne, Van Dooren, Mikulic, P. Monteyne, Wanyama, Wamfor, De Decker (70' Cruz), Goor, Mac-Donald, Dosunmu. CHARLEROI: Chabbert, Lella, Kere, Brillault, Diallo, Christ, Kage, Guedioura (61' Cordaro), Oulmers, Théréau (86' Al Hosni), Habibou.