KV Mechelen snoept Club Brugge twee belangrijke punten af: 1-1

KV Mechelen zette gisteren in Brugge een punt achter een zes weken durende malaise. Het pakte tegen Club een verdiend punt. In het vooruitzicht van de allesbeslissende Europese wedstrijd tegen Toulouse en de topper tegen Anderlecht is de puntendeling voor blauwzwart allesbehalve een opsteker. Ondertussen loopt het verschil met Anderlecht op tot 7 punten.

kscherpenberg

Zich warm houden, dat was voor de rust het grote probleem van de Club-supporters. Was het de vriestemperatuur die zijn intrede deed? Wie weet? Blauwzwart bakte er in de eerste helft in ieder geval bitter weinig van. Club startte met Simaeys als verdedigende middenvelder terwijl Odjidja op de positie van de geschorste Geraerts speelde.

Slordige Alcaraz

Voorin kreeg het duo Sonck-Akpala het vertrouwen. In de aanvangsfase deed Club de bezoekers enkele keren pijn. Een laag schot van Odjidja ging nipt naast en een omhaal van Donk veerde via de onderkant van de dwarslat opnieuw het veld in. Op het kwartier haalde Sonck laag uit. Renard was bij de pinken! Tot ergernis van coach Koster ging zijn ploeg opnieuw aan het kwakkelen.

Alcaraz zal woensdag tegen Toulouse alvast een tandje moeten bijsteken. Gisteren leed hij voor de rust bij het uit verdedigingen tweemaal slordig balverlies. KV Mechelen, dat afwachtend startte maar geleidelijk beter en beter in de wedstrijd kwam, kon niet onmiddellijk profiteren.

Animo

Halfweg de eerste helft haalde Nong van op de rand van de rechthoek verrassend uit. Een uitstekende Stijnen werkte de bal in hoekschop. Voor de rest bleef Club zuinig voetballen. Enkel op slag van rust was er nog even animo toen de vrijstaande Akpala aan de tweede paal een voorzet van Simaeys niet onder controle kreeg.

Ook in de herneming bleef slordigheid bij Club aanvankelijk troef. Terwijl een gretig Mechelen toonde dat het zich ondanks een 0 op 18 kan opladen voor een topwedstrijd. Malinois profiteerde enkele keren van Brugs balverlies om aanvallend enkele aardige aanvallen op te zetten. Nong kreeg twee kansjes om KV op voorsprong te zetten. Hij werd evenveel keer door een prima uitgekomen Stijnen afgeblokt.

Penalty

Op het uur claimde Club een strafschop na een trekfout op Sonck. Even later schudde Destorme Brugge bruusk wakker. De aanvallende middenvelder toonde dat Mechelen na zes wedstrijden zonder winst en 31 tegendoelpunten, het scoren nog niet verleerd is. Na een hoekschop van Gorius gaf hij Stijnen met een kopbal het nakijken. Koster greep meteen in.

Hij haalde de verdedigers Donk en Alcaraz naar de kant en gooide met Perisic, Dahmane en Kouemaha frisse aanvallende krachten in de strijd. Mechelen kraakte in al zijn voegen. Perisic bediende met een snoepassist Kouemaha. De Kameroener tilde Club op gelijke hoogte. KV Mechelen bleef loeren op de counter. Stijnen redde met de voet een laag schot van Destorme. Langs de overkant tekende Renard present op een geplaatste bal van Kouemaha terwijl Dahmane de rebound onbenut liet.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde. Toeschouwers: 25.427. CLUB BRUGGE: Stijnen, Donk, Hoefkens, Alcaraz, Klukowski, Simaeys, Dirar, Odjidja, Blondel, Akpala, Sonck. KV MECHELEN: Renard, Chen, Mellemans, Ivens, Ghomsi, Gorius, Persoons, Geudens, Buyens, Destorme, Nong. Doelpunten: 66' Destorme 0-1, 75' Kouemaha 1-1. Vervangingen: 68' Alcaraz door Perisic, 71' Akpala door Kouemaha, 74' Donk door Dahmane, 81' Geudens door Mununga, 85' Chen door Van Hoevelen, 88' Persoons door Van Goethem. Gele kaarten: Gorius (fout), Persoons (fout), Blondel (fout), Stijnen (protest), Chen (fout).