STVV verliest in eigen huis van Kortrijk: 0-2

Dankzij een vroege goal van Leon Benkö pakte Kortrijk de drie punten in Limburg. Doelman Mignolet ging in de fout, de Kanaries raakten ondanks veel goede wil en de steun van het publiek niet meer langszij. Kortrijk rukt verder op in het klassement.

kscherpenberg

Georges Leekens en co zakten met revanchegevoelens naar Stayen af. In de heenwedstrijd had STVV via een ware hold-up de drie punten gepakt op Kortrijk. 0-1 werd het toen voor de Limburgers, een superieure Simon Mignolet - inmiddels gegeerd wild in Engeland - hield STVV toen miraculeus overeind.

Guido Brepoels kon gisteren uitpakken met zijn type-elftal, Wilmet trapte al in de tweede minuut nipt naast. De eerste kans voor Kortrijk was meteen raak. Sterkhouder Simon Mignolet, net hij, ging in de fout na een hoekschop, Benkö maakte dankbaar gebruik van de geloste bal: 0-1.

Gouden wissel

Een enthousiast thuispubliek joeg de Kanaries op zoek naar de gelijkmaker, Sidibe miste de juiste richting. Ook Kortrijk bleef loeren op een tweede goal. De retro van Pavlovic zweefde via Wagemakers maar net over doel.

Na de koffie zocht de thuisploeg feller de zestien van Verbauwhede op. Sidibe kreeg Onana mee in steun, maar miste precisie in zijn acties. De Senegalees kreeg nochtans de 1-1 voorgeschoteld door Schouterden. Leekens probeerde de match in een definitieve plooi te leggen door Benteke te brengen, maar de kansen bleven voor STVV.

Onana kwam een voetlengte te kort om aan de tweede paal binnen te duwen. De centrale verdedigers van Kortrijk, Belhocine en Vandebroeck, bleven knap overeind, zij hadden zo een belangrijk aandeel in de drie punten. In de slotfase maakte Benteke er nog 0-2 van.

(Gunter SCHOOFS)

STVV: Mignolet, Wagemakers, Cantaluppi, Euvrard, Odoi, Delorge, Mennes, Wilmet, Chimedza, Schouterden, Sidibe. KORTRIJK: Verbauwhede, Ciman, Vandebroeck, Reina, Bakour, Belhocine, De Beule, Messoudi, Kums, Pavlovic, Benkö. Vervangingen: 46' Wilmet Door Onana, 64' De Beule door Hempte, 75' Benkö door Benteke, 84' Wagemakers door Siani. Doelpunten: 3' Benkö 0-1, 91' Benteke 0-2. Gele kaarten: Pavlovic (fout), Benkö (fout), Odoi (fout), Reina (fout), Messoudi (protest), Delorge (onsportief gedrag), Cums (spelbederf). Scheidsrechter: Delferière. Toeschouwers: 7.500.