Rode lantaarn Roeselare pakt volle buit op Sclessin: 0-1

Een flits van Joeri Dequevy bracht Standard na de hemel van AZ opnieuw in de hel. Een onherkenbare landskampioen kon tegen rode lantaarn Roeselare wel 90 minuten lang domineren, maar de West-Vlaamse muur hield stand. De koffers van Bölöni lijken klaar te staan.

kscherpenberg

De eerste helft had weinig tot niets om het lijf. Standard, met opnieuw Nicaise als aanjager, toonde wel drang naar voor, maar verder dan wat halve kansjes voor Witsel, Jovanovic en De Camargo en enkele waardeloze hoekschoppen van Carcela kwamen de Rouches niet. Roeselare plooide terug. Toch kwam de rode lantaarn ei zo na op voorsprong, maar de knal van Dequevy spatte op de paal uiteen. Net voor rust zette de landskampioen dan toch een mini-offensiefje in, maar een pegel van Jovanovic trof de vuisten van Sierens.

Drie wissels

De tweede helft was nog niet goed bezig, of Joeri Dequevy legde heel Sclessin het zwijgen op. Na een fabelachtige run voorbij de hele Standarddefensie vloerde hij ook Bolat in de korte hoek. 0-1 zowaar. Meer nog, Standard had zelfs geen reactie in huis. Royaal veel veldoverwicht, maar dat resulteerde niet in kansen.

Bölöni reageerde en voerde drie wissels door. Maar ook Cyriac, Dacourt en Traore konden niet voor de kentering zorgen. Sierens moest wel nog twee keer ingrijpen op een afgeweken schot van Witsel en een kopbal van Traore maar verder kwam Standard niet meer.

Sclessin nam zijn eigen team op de korrel. Alleen Bolat kon nog op de gratie van de fans rekenen. Met 3 op 12 mogen ze in Luik de titeldromen stilaan opbergen. De dagen van Laszlo Bölöni lijken dan ook geteld.

(StJo)

STANDARD: Bolat - Marcos, Sarr, Rocha, Mulemo - Nicaise, Witsel - Dalmat, De Camargo, Carcela - Jovanovic. ROESELARE: Sierens - Hellings, Mirvic, Kucera, Huyghebaert - De Pever, Provoost, Dequevy, Vidarsson, Vanthournout - Dissa. Vervangingen: 63' Nicaise door Dacourt en Dalmat door Cyriac, 71' Carcela door Traore, 76' Dissa door Vandenbussche, 88' Dequevy door Nikolic, 92' De Pever door Tanghe. Doelpunt: 49' Dequevy 0-1. Gele kaarten: Dequevy (fout), De Pever (fout), Kucera (protest). Scheidsrechter: Stéphane Breda. Toeschouwers:24.000.