Een gezonde relatie in 1,2,3

Een gezonde relatie is een werk van lange adem. Toch kunnen enkele tips je al een heel eind op weg helpen.

mgeysmans

Geef je partner af en toe eens een oprecht complimentje. Je mag best in jezelf denken: ik moet hem nog een complimentje geven vandaag, maar zorg er wel voor dat je altijd iets eerlijks zegt. Anders voelt de andere zich al snel belogen en bedrogen.

Vrouwen praten graag en veel. Gemiddeld zeggen we zo'n 20.000 woorden per dag. Spijtig genoeg zijn mannen helemaal anders. Zij houden van rust en begrijpen niet waarom kletsen vrouwen zo oplucht. Bespaar hem dan ook de meeste praatjes. Heb je behoefte om toch even bij te praten, bel dan best even een vriendin.

Ruzie

Wanneer je ruzie maakt, doe dit dan met de nodige liefde. Raak je partner af en toe eventjes aan. Dat doen we nog veel te weinig tijdens een ruzie omdat we dan het gevoel hebben dat we ons gewonnen geven. Maar eigenlijk geeft het je partner enkel het gevoel dat je ruzie maakt over een futiliteit en niet over jullie tweetjes als koppel.

Luister naar hem en doe af en toe iets wat hem echt kan opvrolijken. Bereid zijn favoriete gerecht voor of ga een dvd van zijn lievelingsfilm halen. Hij weet dan dat je dit speciaal voor hem doet en dat doet hem gewild voelen. Ieder mens heeft het gevoel nodig dat hij gewaardeerd wordt, ook mannen.

Probeer hem niet te veel te veranderen en wees blij met hoe hij is. En vergeet niet: soms is het beter om te zwijgen. Eerlijkheid is belangrijk maar je moet nu ook niet over elk detail kibbelen.

Niet te missen