Daeseleire: "Genoeg kwaliteit om nog bij eerste zes te eindigen"

Franky Vercauteren viert zondagavond zijn debuut als trainer van Racing Genk. De gewezen bondscoach moet de Limburgse club uit een diep dal halen. Rechtsachter Dimitri Daeseleire gelooft nog in een plek bij de eerste zes.

kscherpenberg

"Absoluut, er is meer dan voldoende kwaliteit in onze groep om de play-offs nog te behalen", aldus Daeseleire aan Voetbalkrant. "Zo immens groot is de kloof nog niet, maar dan moeten we moeilijke wedstrijden zoals nu tegen AA Gent wel kunnen winnen."

Nervositeit

Daeseleire vindt dat het na de komst van Vercauteren wat rustiger is geworden in de Cristal Arena. "Je kan wel spreken over een nieuwe start ja. De eerste dagen na zijn aanstelling was er wel wat nervositeit, want iedereen wil zich tot in de kijker spelen. Nu is er al sprake van enige routine en rust. Dat is ook noodzakelijk als je een goed resultaat wil boeken."

"Ik ben er zeker van dat onze nieuwe trainer kiest voor de beste man op de juiste plaats", aldus Daeseleire over zijn eigen speelkansen. "Of dit nu een oudere speler is of iemand uit de jeugd. Onze jeugd is er in ieder geval klaar voor."

Vercauteren volgde bij Racing Genk de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op.